Artist: Jon Solberg (Ni Liv)

Album: «Svarteper»

Utgiver: Grammofon

Utgitt: 06.08.15

Jon Solberg på nett:

http://www.jonsolberg.no/
https://www.facebook.com/jon.solberg.9


Jon Solberg (født 7. juni 1976) er en norsk musiker, låtskriver og tekstforfatter fra Bø i Telemark, kjent som vokalist og frontfigur i den norske countryrock-gruppa Ni Liv. Solberg spiller gitar, banjo, fele og hardingfele, og har sammen med Ni Liv gitt ut seks plater så langt. Han har også spilt og/eller sunget på en rekke andre plateinnspillinger, vært medlem i ulike musikkgrupper, deltatt i TV-program som Beat for Beat, NRK Sommeråpent, God Morgen Norge; spilt i mange radioprogram; og samarbeidet med flere norske artister innenfor forskjellige sjangere.

«Svarteper» er Jon Solbergs første album som soloartist. I en pressemelding forklarer han personlig: «Dette er ikkje ei pop-plate. Dette er ei viseplate. Ei litt nedstemt og naken viseplate. Det handlar fyrst og fremst om tekstar med musikk innat, ikkje musikk med ord som rimar. Og tekstane mine handlar om livet på godt og vondt og det midt imellom, slik alt eg skriv gjer. Kva skal ein elles skrive om? Som vanleg blei det ein god del kjærleik. Kanskje i overkant, vil somme hevde. Men eg meiner det eg skriv, og eg skriv det eg meiner. Og dersom det var det eg meinte den gongen visa blei laga, så må eg stole på det.»

Du kan høre musikkpraten på Tidal og Spotify. Klikk logoen for ønsket platform nedenunder, eller benytt deg av den integrerte Spotify-spillelisten nederst.

  • logo-tidal-square

  • logo-tidal-square