Artist: Captain Gone

Album: «The fortress»

Utgiver: Nordic Records

Utgitt: 19.02.16

Captain Gone på nett:

http://www.captaingone.com/
https://www.facebook.com/captaingone/
https://twitter.com/captaingone/


Det var i Leeds, England ideen om Captain Gone begynte å spire. Jon Arne Bjørnstad og pianisten Lyndon Riley gikk begge på Leeds College Of Music, og oppdaget raskt deres felles forkjærlighet for briljante popsanger og 50 talls jazz. Det var først da Jon Arne returnerte (og Lyndon flyttet) til Norge deres musikalske partnerskap utviklet seg, og det tok ikke lang tid før de hadde rekruttert Olav Senstad på bass og Eirik Skaar på trommer. Kort tid etter havnet gutta i studio og innspillingen av deres første album ”A Hundred Nights Like This” var et faktum.

Deres første album ble sluppet i 2013, og singlen «Romeo» ble raskt plukket opp av NRK P1 og fikk mye spilletid på resten av norsk radio. Noen måneder og mange konserter senere ble bandet kontaktet av gitaristen Ronny Yttrehus. Han fortalte at han hadde hørt «Romeo» på radio og sa at det eneste som manglet var hans gitarspill. En liten stund klarte bandet å skyve dette initiativet unna med høflige unnskyldninger, men da han begynte å dukke opp på konserter ble han vanskelig å ignorere. Han ble til slutt invitert med på en øvelse for å prøve ut noen nye låter. Etter kun én gjennomkjøring av en eneste sang ble han spurt – eller rettere sagt tryglet – om å bli med i bandet. Hans gitarspill, som spenner fra rock, via jazz til Eno-aktige synthtepper, var det bandet trengte for å røffe opp bandet og lydbildet. Dette dannet en ny retning for Captain Gone og det nye albumet «The Fortress».

Du kan høre musikkpraten på Tidal og Spotify. Klikk logoen for ønsket platform nedenunder, eller benytt deg av den integrerte Spotify-spillelisten nederst.

  • logo-tidal-square
  • logo-tidal-square