Musikkpraten: Tomas Drefvelin – «De gjennomførte menns hotell»

I dagens sending av Musikkpraten får vi besøk av Tomas Drefvelin. I en avslappet samtale med programleder Tor Andersen går de sammen i gjennom hans albumdebut som soloartist, «De gjennomførte menns hotell», med snakk om låtene og tankene bak.

Tomas Drefvelin er kjent som frontfigur i bandet Rex Rudi, og som skaper av tegneseriene Rex Rudi og 20mg DREFVELIN. Etter mange år med konsertvirksomhet, og med en rekke album på merittlisten, slapp Drefvelin i 2013 sin første singel under eget navn: «Helt ny mann». I 2015 kom singelen «Enkle tanker», og samme år bidro han med sin versjon av låta «Pølse» på Raga Rockershyllesten «Sannhet på boks». Nå kommer han med sitt første fullengde solo-album, «De gjennomførte menns hotell», som er planlagt som første del av en trilogi.

Tekstene betyr mye for Drefvelin, og han gjør som sine inspiratører – Lennon, Cohen og Lowe – og synger på morsmålet. Med på albumet er en rekke dyktige musikere som på hver sin måte fargelegger en røff men ambisiøs produksjon.

Albumet er spilt inn på Øiset Gamle Skole, Kongsvinger, med tekniker Trond Sand, i Little Red Studio, i dr. Klüwers Synthstue, Shabby Road og i Hytta på Løkka, Oslo. Skrudd og mikset av Marius Gengenbach i Hytta på Løkka. Mastret av Chris Sansom hos Propeller Mastering, og produsert av Tomas Drefvelin og Marius Gengenbach.

Programmet sendes i dag torsdag 28. april klokken 12:00. Programmet kommer i reprise klokken 18:00 og 22:00 samme dag, og på søndag 1. mai klokken 13:00.

Tomas Drefvelin - De Gjennomforte Menns Hotell