Musikkpraten: Frode Johansen – «Malmöeffekten» & «6 Strenger Og Ei Kasse»

Frode Johansen

I dagens sending av Musikkpraten får vi besøk av låtskriver Frode Johansen. I en avslappet samtale med programleder Tor Andersen går de sammen i gjennom hans seneste to utgivelser: fullengde-albumet «Malmöeffekten» og det akustiske mini-albumet «6 Strenger Og Ei Kasse».

I februar i år kom Frode Johansen med fullengde-albumet «Malmöeffekten». Albumet er spilt inn i Fabriken Studios i Malmö, med en håndfull lokale musikere og Thomas Larsen som produsent og bidragsyter. Ett av målene var å holde på sangenes autensitet, hvor de ferdige låtene låter som de faktisk låt den kvelden de ble spilt inn. Tekstene bærer preg av det å måtte skrive tekster langt hjemmefra.

På EP-en «6 Strenger Og Ei Kasse» har Frode tatt et skritt tilbake og satt seg selv i rollen som produsent. Fire gitar-baserte sanger spilt inn solo i hans eget studio, med et mer nedstrippet og intimt lydbilde.

Programmet sendes i dag onsdag 8. juni klokken 12:00. Programmet kommer i reprise klokken 18:00 og 22:00 samme dag, og på søndag 12. juni klokken 10:00.

Musikkpraten med Frode Johansen