Marie Munroe snakker om nytt album

I dag 22. januar slipper Marie Munroe sitt nye album «Under my skin». Du kan høre henne snakke om albumet i sin og helhet og tankene bak sangene i dagens Musikkpraten klokken 12.00. Programmet sendes i reprise klokken 18.00 og 22.00, samt søndag 24. januar klokken 16.00.

Marie Munroe i Musikkpraten med programleder Tor Andersen.

Marie Munroe i Musikkpraten med programleder Tor Andersen.

I tillegg til en rik og allsidig stemme, er rastløshet noe som identifiserer Marie Munroe; hennes liv og karriere har vært full av endring. Musikk som tidligere har kommet fra Marie Munroe, født Hilde Marie Kjersem, har kanskje ikke identifisert henne fullstendig, men det har absolutt vært med på å definere veien hun nå går. Fra en karriere i Skandinavias spektakulære jazzscene og over til popverdenen opptrådte Munroe tidligere under sitt eget navn. Gode kritikker og anerkjennelse fulgte, i tillegg til to Spellemann-nominasjoner og samarbeid med noen av Norges mest eminente musikere. Likevel er det nå som Marie Munroe, at man merker en følelse av frigjøring fra fortiden, og med dét en fullstendighet i musikken.

Det kan virke som om navneendringen har skapt nye og spennende muligheter. Mens det er et snev av nordisk kulde i Marie Munroes musikk, er det også langt mere dybde enn kjølige synther og fjerne elektroniske trommerytmer. De dristige og utfordrende melodiene bringer fram en ny og annerledes energi. «Det føles som om jeg har klart å skrive låter som jeg kanskje har lengtet etter, men som jeg har følt at jeg ikke har funnet frem til i meg selv, før nå», uttaler Munroe. Disse sangene dukker sjeldent opp ferdige. Det er fragmenter her og der som blir satt sammen og som danner en helhet over tid. «Jeg samler på alt jeg lager underveis, alle idiotiske små ideer, men når du setter deg ned å hører på det etter en stund, har du nye ører, og plutselig er det som om du har funnet denne store sjørøverskatten med alle diamantene i», Forteller Munroe.

Nedenunder kan du se musikkvideoen til «Can’t Go Back», en av singlene fra albumet. Videoen er regissert og produsert av Layla Sailor, en Manchester-basert videokunstner, som har jobbet som fashionfotograf og kunstfilmskaper siden 2005.