Einar Flaa – «Carriage Road»

Test.

Susanna – «Triangle»

Dette er bare en test, ignorer meg!

Musikkpraten: Paul Henriksen – «Time to grow wings»

Paul Henriksen

I dagens sending av Musikkpraten får vi besøk av Paul Henriksen. I en avslappet samtale med programleder Tor Andersen går de sammen i gjennom hans albumdebut som soloartist, “Time to grow wings”.

Sangene som er å høre på Paul Henriksens debutalbum har vokst frem over ti år. Rootsys Vibeke Sjøvold krediteres for å ha sparket i gang Pauls plateprosjekt. Vibeke satte Paul i kontakt med produsent, musiker og studioinnehaver Rune Berg – mest kjent for norske musikkfans som låstkriver og gitarist i The Margarets. Rune Berg produserte albumet, og er å finne i studioet Lydbroderiet på Sofiemyr.

På plata kan du høre bl.a. Per Amund Solberg (bass), Simen Mæhlum (trommer), Asbjørn Riibe (piano, hammond B3), Geir Sundstøl (pedal steel, marxophone, resonator-gitar, gitar-banjo, munnspill), Marie Tveiten (hardingfele), Anne Ragnhild Leren (trekkspill), Lise Voldsdal (fiolin) og Kristian Kvalvaag (mandolin, barriton-gitar). Paul spilller selv elektriske og akustiske gitarer og munnspill. Rune, Marie, Johnny Palmar Hide, Hakan Markussen og Robert Post sørger for at denne musikken har de påkrevde vokalharmoniene.

Programmet sendes i dag mandag 27. juni klokken 12:00. Programmet kommer i reprise klokken 18:00 og 22:00 samme dag, og på lørdag 2. juli klokken 12:00.

Paul Henriksen

Musikkpraten: Robert Skarsbakk – «Like everything is OK»

I dagens sending av Musikkpraten får vi besøk av Robert Skarsbakk i studio. I en avslappet samtale med programleder Tor Andersen går de sammen i gjennom hans debut som soloartist, «Like everything is OK».

Den 38 år gamle artisten står bak vokal, gitar, musikk og tekster. Sammen med seg i studio har Robert hatt med seg en spennende sammensetting av norske musikere, som Marius Simonssen på trommer (Montee), Haakon Marius Pettersen på piano/keyboard (Montee), Freddy Holm på lap steel (Henning Kvitnes / Luke Eliot), Rino Johannessen på bass (Odd Rene Andersen / Dream Police) og Oslo Strings.

Platen ble mikset av Jim Scott i Plyrz Studios, Hollywood. Jim Scott har produsert og mikset innspillinger fra velkjente band som Wilco, Sting, Rolling Stones, Red Hot Chili Peppers, Crowded House med flere. Platen ble spilt inn i Athletic Sound Studio i Halden.

Programmet sendes i dag tirsdag 21. juni klokken 12:00. Programmet kommer i reprise klokken 18:00 og 22:00 samme dag, og på lørdag 25. juni klokken 15:00.

Musikkpraten: Frode Johansen – «Malmöeffekten» & «6 Strenger Og Ei Kasse»

Frode Johansen

I dagens sending av Musikkpraten får vi besøk av låtskriver Frode Johansen. I en avslappet samtale med programleder Tor Andersen går de sammen i gjennom hans seneste to utgivelser: fullengde-albumet «Malmöeffekten» og det akustiske mini-albumet «6 Strenger Og Ei Kasse».

I februar i år kom Frode Johansen med fullengde-albumet «Malmöeffekten». Albumet er spilt inn i Fabriken Studios i Malmö, med en håndfull lokale musikere og Thomas Larsen som produsent og bidragsyter. Ett av målene var å holde på sangenes autensitet, hvor de ferdige låtene låter som de faktisk låt den kvelden de ble spilt inn. Tekstene bærer preg av det å måtte skrive tekster langt hjemmefra.

På EP-en «6 Strenger Og Ei Kasse» har Frode tatt et skritt tilbake og satt seg selv i rollen som produsent. Fire gitar-baserte sanger spilt inn solo i hans eget studio, med et mer nedstrippet og intimt lydbilde.

Programmet sendes i dag onsdag 8. juni klokken 12:00. Programmet kommer i reprise klokken 18:00 og 22:00 samme dag, og på søndag 12. juni klokken 10:00.

Musikkpraten med Frode Johansen

 

Musikkpraten: Aunt Mary – «New Dawn»

Aunt Mary

I dagens sending av Musikkpraten er Tor Andersen backstage sammen med Bjørn Kristiansen og Bernt Bodal fra det klassiske hardrockbandet Aunt Mary som debuterte på 70-tallet. Sammen snakker de om bandets nye album, «New Dawn».

Aunt Mary - New DawnAunt Mary har tidligere bl.a. blitt sammenlignet med internasjonale storheter som Deep Purple, King Crimson og Jethro Tull. Bandet fikk ved flere anledninger også dele scene med noen av disse storhetene.

Dessverre har både Jan Groth og Ketil Stensvik fra orginalbesetningen gått bort siste året, men Bjørn Kristiansen har sammen med , tidligere bassist i prog.rockbandet Høst holdt liv I bandet og fått med seg Ole Tom Torjussen på trommer og et råskinn av en vokalist I Glenn Lyse. På konserter bruker Aunt Mary Ola Aanje på keyboard.

Programmet sendes i dag fredag 3. juni klokken 12:00. Programmet kommer i reprise klokken 18:00 og 22:00 samme dag, og på søndag 5. juni klokken 16:00.

Musikkpraten: Highasakite – «Camp Echo»

I dagens sending av Musikkpraten får vi besøk av Øystein Skar og Kristoffer Lo fra bandet Highasakite. I en avslappet samtale med programleder Tor Andersen går de sammen i gjennom bandets seneste album, «Camp Echo».

Når Highasakite gir ut sitt tredje album «Camp Echo», ser bandet lenger utenfor sin egen horisont enn tidligere. Albumets tittel er forankret i historisk diskurs, men for Ingrid Helene Håvik – gruppens vokalist – er «Camp Echo» mer en sinnstilstand.

– Temaet er krig og terrorisme. Ikke krigen i hjemmet, som på «Silent Treatment», men den som foregår i verden akkurat nå. Det er ikke så mange kjærlighetssanger på albumet, da jeg ikke har vært i den sinnstilstanden på lenge. Global oppvarming og krig er mine største bekymringer, forteller hun.

«Camp Echo» er spilt inn i Propeller Studios, og produsent er Kåre Vestrheim, som også produserte «Silent Treatment».

Programmet sendes i dag torsdag 2. juni klokken 12:00. Programmet kommer i reprise klokken 18:00 og 22:00 samme dag, og på søndag 5. juni klokken 13:00.